Social Icons

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πώς θα καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με λογισμικό υποκλοπής spyware

Το λογισμικό υποκλοπής (spyware) είναι ένας τύπος λογισμικού που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας για να παρακολουθεί και να καταγράφει τη δραστηριότητά σας. Μερικοί τύποι λογισμικού υποκλοπής (spyware) καταγράφουν τα πλήκτρα που πατάτε και τις πληροφορίες που πληκτρολογείτε σε τοποθεσίες Web ή άλλα προγράμματα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για στοχευμένη διαφήμιση ή υποκλοπή ταυτότητας. Η εγκατάσταση αυτών των προγραμμάτων στον υπολογιστή σας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά συχνά είναι κρυφά μέσα σε λογισμικό όπως δωρεάν παιχνίδια, προφυλάξεις οθόνης ή κινούμενους δρομείς.
Δείτε μερικές ενδείξεις για πιθανότητα μόλυνσης του υπολογιστή σας με λογισμικό υποκλοπής (spyware):
  • Εάν παρατηρήσετε νέες γραμμές εργαλείων, συνδέσεις ή αγαπημένα που δεν προσθέσατε οι ίδιοι στο πρόγραμμα περιήγησης Web.
  • Εάν αλλάξει απρόσμενα η κεντρική σελίδα, ο δείκτης του ποντικιού ή το πρόγραμμα αναζήτησης.
  • Πληκτρολογείτε τη διεύθυνση μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας Web στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, αλλά μεταφέρεστε σε μια εντελώς άσχετη τοποθεσία Web.
  • Εάν βλέπετε αναδυόμενα διαφημιστικά μηνύματα, ακόμη και όταν ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet.
  • Ο υπολογιστής σας αρχίζει ξαφνικά να λειτουργεί πιο αργά από ό,τι συνήθως. Φυσικά, όλα τα προβλήματα απόδοσης του υπολογιστή δεν προκαλούνται από λογισμικό υποκλοπής, αλλά αυτού του είδους το λογισμικό μπορεί να προκαλέσει αισθητή αλλαγή στην ταχύτητα επεξεργασίας.
Μερικές φορές ο υπολογιστής δεν θα παρουσιάζει συμπτώματα, ακόμα και αν εκτελείται ένα πρόγραμμα υποκλοπής (spyware). Προκειμένου να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα και τον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να εκτελείτε συνεχώς τοWindows Defender ή κάποιο άλλο πρόγραμμα προστασίας από υποκλοπές. Αν υποπτεύεστε ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί με πρόγραμμα υποκλοπής (spyware) ή ιούς, μπορείτε να πραγματοποιήσετε σάρωση του υπολογιστή σε σύνδεση με τοWindows Live OneCare πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου